«Η Ασπίδα της Σπάρτης» του Valerio Massimo Manfredi.

Το βιβλίο παρουσιάζει την ιστορία μιας οικογένειας από τη Σπάρτη που εξαναγκάζεται από το νόμο να εγκαταλείψει τον έναν από τους δύο γιους της, που γεννήθηκε ανάπηρος, στις δυνάμεις της φύσης.

Όχι δεν είναι ψεκασμένο ελληνόψυχο post με Ίχωρ και αρχαιοελληνικό DNA. Είναι η πρόταση βιβλίου για σήμερα.

«Η ασπίδα της Σπάρτης» του Valerio Massimo Manfredi. Ο Manfredi είναι αρχαιολόγος και μελετητής του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού κόσμου. Έχει διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια στην Ιταλία και στο εξωτερικό, και έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα και δοκίμια σε ακαδημαϊκές εφημερίδες και περιοδικά.

Έχει γράψει δεκαέξι μυθιστορήματα, που έχουν τιμηθεί με σημαντικά βραβεία και έχουν πουλήσει περισσότερα από 12 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Επίσης, έχει γράψει σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, όπως τα “The Last Legion” “Mystery of Dante” “The Lost Army” καθώς και ντοκιμαντέρ για σημαντικούς παραγωγούς.

«Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, δύο εκ των τριακοσίων Σπαρτιατών στη μάχη των Θερμοπυλών ξέφυγαν το θάνατο, φέρνοντας σωτήριο μήνυμα πίσω στην πόλη. Το βιβλίο παρουσιάζει την ιστορία μιας οικογένειας από τη Σπάρτη που εξαναγκάζεται από το νόμο να εγκαταλείψει τον έναν από τους δύο γιους της, που γεννήθηκε ανάπηρος, στις δυνάμεις της φύσης.

Ο πρώτος γιος, ο Βρύθος, είναι πολεμιστής, ενώ ο δεύτερος, ο Τάλως, γλιτώνει το θάνατο χάρη σ’ ένα είλωτα βοσκό. Τα δύο αδέρφια ενώνει η αλληλεγγύη σε μια συγκλονιστική, ασυνήθιστη πράξη τόλμης. Η ζωή των δύο αδελφών καθορίζεται από την αντιπαράθεση της Περσικής Αυτοκρατορίας με τις ελληνικές πόλεις κράτη.»

Κάντε Donwload το PDF στα ελληνικά από εδώ

Reader Rating0 Votes
0