To Ρακούν της βόρειας Αμερικής

Το χαριτωμένο ζωάκι που ονομάζεται Ρακούν ζει κυρίως σε δάση της βόρειας Αμερικής, κοντά στο νερό. Είναι νυκτόβιο και παμφάγο, τρεφόμενο με μικρόσωμα ζώα, καρπούς κλπ. Αναρριχάται με ευκολία και συνήθως κρύβεται σε κουφάλες δέντρων.
Όταν κάνει πολύ κρύο, κοιμάται για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αλλά δεν πέφτει σε γνήσια χειμερία νάρκη. Το θηλυκό γεννά συνήθως 3-4 νεογνά μετά από κύηση 60-73 ημερών. Το Ρακούν μπορεί να συμπιέσει το σώμα του ώστε να χωράει να περάσει σε άνοιγμα διαμέτρου 7 εκατοστών.
Ο ανθρώπινος πρωκτός μπορεί να διασταλει έως και 14 εκατοστά. Πράγμα που σημαίνει πως όλοι εσείς οι κουφάλες νοικοκυραίοι που βρίσκετε δικαιολογίες για τους μπάτσους που δέρνουν πολίτες σε πλατείες, για τους βιαστές παιδιών και γυναικών, για την βία σε αυτούς που διαμαρτύρονται για την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μπορείτε να βάλετε δυο ολόκληρα Ρακούν στον πάτο σας.
Δεν φταίνε σε τίποτα τα Ρακούν. Απλά για να πάρετε μια τάξη μεγέθους και να το κάνετε εικόνα για να μην το ξεχάσετε.