Ποιοί ηταν οι Assassins

Είναι πλέον γνωστό πως η λέξη Assassin είναι αραβικής προέλευσης προερχόμενη από την κάστα των Ισμαηλιτών Νιζάρι “Hashshashin” οι οποίοι κατά το μεσαίωνα ήταν περιζήτητοι δολοφόνοι στη Μέση Ανατολή έχοντας δολοφονήσει αρκετούς διάσημους και ισχυρούς Ναΐτες, Τεύτονες, και άλλους ευρωπαίους Σταυροφόρους.


Οι ευρωπαίοι γνώριζαν για την ύπαρξη τους από την Τρίτη Σταυροφορία μιας και ο Σουλτάνος Saladin τους είχε μισθώσει για να δολοφονήσει αξιωματικούς και ευγενείς του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου στην περιοχή της Ιερουσαλήμ και της Αντιόχειας. Ευρύτερα γνωστοί έγιναν από τις διηγήσεις του Marco Polo και κατά την πρόσφατη δεκαετία από τα εμβληματικά videogames “Assasin’s Creed” της Ubisoft.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ο τρόπος προσηλυτισμού και εκπαίδευσης στο τάγμα των Ασσασίνων Νιζάρι στα κάστρα Alamut και Masyaf από τον ηγέτη τους Hassan-i Sabbah.

Οι νεοσύλλεκτοι Hashshashins λοιπόν που εντάσσονταν στο τάγμα του Sabbah κάπνιζαν μπάφους μέχρι τελικής πτώσεως ως μέρος της τελετής μύησης. Όταν γινόντουσαν κόκαλο, οι παλιοί τους μετέφεραν σε ένα λειβάδι στην κοιλάδα της επαρχίας Masoudabad, δίπλα στην Κασπια θάλασσα στο σημερινό βόρειο Ιράν.


Εκεί όταν τελικά ξυπνούσαν βρισκόντουσαν περιτριγυρισμένοι από πόρνες που τους έκαναν όλα τα σεξουαλικά χατήρια (όσα άντεχαν οι ίδιοι δηλαδή) και φυσικά τους έβαζαν πάλι να καπνίσουν πέντε θάμνους χασίς ο καθένας και να πιουν από το περιβόητο κρασί Shiraz.

Ξανά κόκαλο οι νεοσύλλεκτοι. Τους μετέφεραν πάλι πίσω στο κάστρο Alamut όπου όταν ξυπνούσαν, ο Hassan-i Sabbah τους έλεγε πως δεν έφυγαν ποτέ από το κάστρο και πως η εμπειρία με τις πουτάνες, τα κρασιά, και τους μπάφους, δεν ήταν παρά ένα όραμα από τον Allah για να πολεμήσουν τους αλλόθρησκους σταυροφόρους και τους Ναΐτες.

Οι Νεοσύλλεκτοι πίστευαν την ιστορία και όχι μόνο εκπαιδεύονταν με υπερβάλλοντα ζήλο αλλά ήταν και απόλυτα πεπεισμένοι πως κάνουν θείο έργο. Κάποιοι βέβαια αργότερα ως παλιοί και μπαίνοντας στο επίλεκτο σώμα του Sabbah κατάλαβαν το κόλπο αφού κλήθηκαν και οι ίδιοι να μεταφέρουν νεοσύλλεκτους, πουτάνες, κρασιά, και μπάφους στην κοιλάδα του Alamut ή του Orontes αντίστοιχα.

Το προπύργιο των Ασσασίνων στη Μέση Ανατολή ενάντια στους σταυροφόρους ήταν το περιβόητο κάστρο Masyaf στην κοιλάδα Orontes της σημερινής Συρίας. Και εκεί φυσικά εφαρμόζονταν η ίδια τακτική μύησης την ίδια ώρα που στα τάγματα των Ναϊτών Σταυροφόρων (Knight Templars) εφάρμοζαν στην εκπαίδευση τους ξύλο, προσευχή, και αποχή από το σεξ.

Το όνομα των Hashshashin δόθηκε και στο χόρτο που κάπνιζαν που μέχρι σήμερα ονομάζεται Hashish. Το κάστρο του Alamut παραδόθηκε το 1256 από τον τότε ηγέτη των Ισμαηλιτών Ασσασίνων, Rukn al-Din Khurshah, στο στρατό των μογγόλων.

Καταστράφηκε η τεράστιας σημασίας βιβλιοθήκη που διατηρούσαν πριν την ανακατάληψη του κάστρου το 1275 από το στρατό των Ασσασίνων. Το κάστρο Masyaf διατηρείται μέχρι και σήμερα, παρά τον συνεχόμενο πόλεμο στη Συρία, και έχει γίνει μουσείο ιστορίας των Hashshashin.