Εκπαιδευμένα δελφίνια μαζεύουν σκουπίδια από το βυθό

Στο ινστιτούτο Έρευνας Θαλάσσιων Θηλαστικών IMMSM (Institute for Marine Mammal Studies of Mississippi) εκπαίδευσαν τα δελφίνια να μαζεύουν σκουπίδια από το βυθό. Ως ανταμοιβή κάθε δελφίνι που παρέδιδε στους εκπαιδευτές ένα μπουκάλι, ένα πλαστικό, ένα κομμάτι χαρτί, κτλ. έπαιρνε ένα ψάρι.

Ένα από τα δελφίνια έκοβε χαρτιά, πλαστικά, και αλλά υλικά και τα έκρυβε κάτω από πέτρες στο βυθό του κόλπου. Έτσι έδινε λίγο λίγο τα κομμάτια στους επιστήμονες και έπαιρνε ψάρια. Μάλιστα έδειξε το κόλπο και στα άλλα δελφίνια.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι εκπαιδευτές επιβράβευαν τα δελφίνια με δυο ή τρία ψάρια για κάθε γλάρο που έπιαναν αφού οι γλάροι δημιουργούσαν τεράστιο πρόβλημα στην ακτογραμμή.

Τα δελφίνια λοιπόν χρησιμοποιούσαν τα ψάρια ως δόλωμα για να αιχμαλωτίζουν γλάρους και να τους παραδίδουν νεκρούς ή ζωντανούς στους εκπαιδευτές.

Αυτές οι πρακτικές δεν είναι νέες για τα δελφίνια μιας και είναι γνωστό πως τα αρσενικά δελφίνια συνηθίζουν να αιχμαλωτίζουν θηλυκά και να τα χρησιμοποιούν ως σκλάβους του σεξ, όταν δεν πηδάνε το ένα το φυσητήρα του άλλου.
Με λίγα λόγια, τα χαριτωμένα κατά τα άλλα δελφίνια είναι στυγνοί καπιταλιστές, εκμεταλλευτές, κυνηγοί και έμποροι σκλάβων και γυναικών του βυθού με σκοπό το κέρδος. Οι εκπαιδευτές από την άλλη είναι η παρασκηνιακή ελίτ που κινεί τα νήματα με πρόφαση την ζήτηση και το αόρατο χέρι της αγοράς.